Sollefteå Riksteaterförening

Ytterligare produktioner på Hullsta Gård

 

Om föreställningen

Älskade Elvis – en relationskomedi till musik heter Panikteaterns nya produktion för vuxenpubliken i Bygdegården, Folkets Huset, Ordenshuset eller på teaterföreningarnas mindre scener. Det är en teaterföreställning om drömmar och krass verklighet, om förhoppningar, om försoning, om vad vi ville och om hur allting blev. Lite hjärta och lite smärta, en dos komedi och en skvätt tragedi, och hela anrättningen till ackompanjemang av Elvis Presleys odödliga musik.

En spirande vårkväll 1972 äntrar Jan Magnus Johansson scenen i tävlingen ”Skaraborgs bästa look a like”, distriktsfinal i en turné som skall föra den lycklige totalsegraren till Europamästerskap. Det är inte Lennonkopian från Grästorp som vinner, inte heller den sexiga Marilyn Monroe från Skarstad. Nej överst på prispallen står Janne Johansson, bondpojken från Trökörna som är så skrämmande lik Elvis Presley, som sjunger som en gud och som dessutom är fena på gitarr. Europe; Here he comes!!! Kvar på gården lämnas systern ensam att hantera föräldrars behov och omsorger. Och åren går. Jordbruket kräver sitt och endast då och då orkar Siv drömma sig bort i fantasier om broderns framgångar. Så kommer ett brev. Brodern är på väg hem. Hur har det gått för Janne under alla år? Har det varit som systern avundsjukt tror, hyllningar och de stora scenerna, eller som en och annan i omgivningen gissar; pizzeriaturnéer i Hannovers utkanter? Ytterligare ingredienser i denna tragikomiska gryta är ett stycke nybliven friare med planer på att göra ett andligt retreat av gården (ja, han har hästsvans och ring i örat om det var någon som undrade) och en sturig granne som klagar på allt utom Sivans goda kanelbullar .

HULLSTA GÅRD 10/10 19:00 bilj:180/150kr

RYKTEN PÅ BYGDEN
Scenkonstbolaget

En färgstark komedi om fika och fördomar. När Leif kommer hem efter en semesterresa förvandlas tillvaron i den lilla byn Rönnvik....
MARKUSGÅRDEN NÄSÅKER 6/9 19:00 150KR

 IBLAND TÄNKER JAG PÅ FRIDA KAHLO
Scenkonstbolaget

En fantasifylld, färgsprakande och vildsint pjäs för hela familjen, om kreativitet mot alla odds och om skapandet som botemedel mot rädsla och ensamhet.
HULLSTA GÅRD 18/9 19:00 100kr

MAN TÅL JU INTE VAD SOM HELST
Estrad Norr

Se Stig Östman kasta sig ut och ge liv och röst till femton olika karaktärer, allt i syfte att försöka förklara varför två till synes goda grannar började avsky varandra ..FÖRSAMLINGSHEMMET NÄSÅKER 19:00   25/9 120kr
 
ÄLSKADE ELVIS
Panikteatern

En relationskomedi och en skvätt tragedi, och hela anrättningen till ackompanjemang av Elvis Presleys odödliga musik.
HULLSTA GÅRD 10/10 19:00 bilj:180/150kr

DÖDSFÄLLAN
Nöjeshunden


Dödsfällan är en komisk thriller full av överraskningar.Sidney är en berömd pjäsförfattare, han har dock inte haft någon framgång på länge När en av hans elever, Clifford, sänder honom ett succémanus, får han en idé. Att mörda Clifford och stjäla manuset. Men vem blir första offret …?
HULLSTA GÅRD 27/10 19:00
bilj:180/150kr

 FORTFARANDE SKEPTISK
Riksteatern


Jag vet inte hur många gånger människor kommit fram till mig och höjt det jag gjorde i Lorry till skyarna. Nu kommer Sauk igen..
HULLSTA GÅRD 7/11 19:00 bilj:180/150kr

VINTERFROSSA
Scenkonstbolaget


En revy med humor och eftertanke återigen en blivande succé
21/11 Buss från Hullsta Gård (17:30) till Babelsberg, mat och entré 200kr
 förboka före 14/11 :0702809126 begränsat antal platser.

VINTERFROSSA 
MARKUSGÅRDEN NÄSÅKER 22/11 19:00 150kr